Medaus meduolis

Medaus meduolis
Medaus meduolis
Balsų: 0, Vidutiniškai: 0 iš 5
Sudedamos recepto dalys
5 nedideli kiaušiniai
300g medaus
1200 g cukraus,
70 g sviesto
1 stiklinė grietinės
500 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. smulkintų gavzdikėlių,
cinamono
tarkuoto muskato riešuto
Paruošimas

Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, supilam šiltą, bet ne karštą. medų ir pamaišome. Tada įberiame cinamoną, muskato riešutą, gvazdikėlius. Puodelyje išlydtyti sviestą, kurį sumaišyti su medaus mase, supilti grietinę. Labai gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po truputį pilti į medaus masę nuolat maišant, kad neatsirastų gumuliukų. Išplakame baltymus ir juos atsargiai įmaišome į tešlą. Supilami tešlą į meduolio formą ir kepame apie 45min. 180 C orkaitėje, kol gražiai apskrus. Skanaus!

Gairės

Vaikams , Keksai , Miltai, kruopos , Lietuvos virtuvė , kepinių receptai , medaus pyragas , medaus pyrago receptas , Meduoliai , Meduolinis pyragas , Meduolio receptai , meduolio receptas , Meduolis , Patiekalai su medumi , Pyragas su medumis , pyragų receptai su nuotraukomis , Receptai su medumi , receptai su nuotraukomis , receptai vaikams

Rašyti komentarą
Vardas * El.pastas *
Gauk skaniausia naujienlaiškį kiekvieną savaitę!